Április - 17-18.

A hadseregben rádiós voltam. Amikor háború zajlik, az ellenségnek ugyanúgy vannak rádiósai, akiknek az a dolga, hogy zavart keltsenek a másik ország népének rádióüzeneteiben.
...A rádiósok azonban tudják, hogy a zavart az ellenség kelti, ezért megváltoztatják készülékük frekvenciáját, és nem figyelnek a zavart keltő adásokra...

...A tudat éppúgy működik, mint az ellenség rádiókészüléke. Az a dolga, hogy zavart okozzon, amikor kapcsolatba lépünk Istennel. Amikor leülünk meditálni, jobban dolgozik, mint máskor... De a bölcs meditátor nem figyel a tudat keltette zavarra, megváltoztatja saját Simranjának ,,frekvenciáját", és mindig a Simranban marad.
(SD, 244-245. o.)

A szent, feltöltött szavak hordozzák a Mester életimpulzusát. Mély hittel és osztatlan figyelemmel teli ismétlésük fokozatos tudatossággal táplálja a lelket, és kitörölhetetlen benyomásokat hagy rajta.

Ha semmit sem sikerül látnod belül meditációid alatt, a hittel teli Simranhoz kell folyamodnod - így műveld a földet... és a beavatás szent magja kellő időben megtermi gyümölcsét.
(SE, 125. o.)