Szeptember - 27-28.

AHIMSA:
Ha valaki hibázik, bocsáss meg neki. De az emberek jobban kedvelik az igazságszolgáltatást a megbocsátásnál. Ne feledd, az igazságtétel nem tisztítja meg a szívet. Külsőleg hangsúlyozhatja valaki, hogy megbocsátott, miközben a szívében mégis teljes erejéből meg akarja ütni a másikat. Ha a tudatodban nincs szánalom, állíthatod-e becsülettel azt, hogy megbocsátottál?
(SS 71/4, 28. o.)

Megbocsátani és felejteni
- ezt kell gyakorolnunk gondolatban, szóban, cselekedetben azért, hogy mindennapi életünk szerves részévé váljon. A szeretet nem ismer bírálatot, nem ismer büntetést, sem büszkeséget, nem tesz megjegyzéseket mások hiányosságaival kapcsolatban, hanem azon munkálkodik, hogy mindenkit eggyé olvasszon a Mester szerető gyülekezetében.

A szeretet mindent megszépít.
(SE, 95. o.)

ŐSZINTESÉG:
Minden erény koronája az igazság és az igaz élet. Elsősorban önmagunk előtt kell őszintének lennünk. "Légy hű magadhoz, s következik mint napra éj, hogy hűtelen máshoz sem lész." (Shakespeare) A testben lakozol, és Isten, az ellenőrző és iránymutató erő, szintén a testben van. Ha igaz vagy saját magadhoz, semmitől sem kell tartanod.
(WS, 47. o.)

Aki nem csapja be Istent, akit önmagában hordoz, másokat sem fog becsapni.
(SS 71/11, 10. o.)

Ne feledd, hogy a cselekedetek ékesebben beszélnek a szavaknál. Ha kifejleszted magadban az igazmondás szokását, az emberek is hasonlóan cselekednek majd. A gondolatok erősebbek a szavaknál, de erősebbek még a cselekedeteknél is.
(SS 78/4, 5. o.)