Kelkáposztafasírozott

Hozzávalók: 
közepes fej kelkáposzta,
ételízesítő,
10 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült (nem élesztős) kenyér,
majoránna,
borsikafű,
bazsalikom,
édes töröttpaprika
Mód: 
egy közepes fej kelkáposztát megmosunk, keskeny csíkokra vágjuk, ismét átmossuk, szitán lecsorgatjuk, majd ételízesítős vízben 5-6 percig enyhén forraljuk. 10 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült (nem élesztős) kenyeret áztatva, kifacsarva a megpuhult, leszűrt, lecsorgatott káposztához adunk (a kenyeret barnarizzsel, főtt hajdinával vagy más főtt gabonafélével, sőt pelyhekkel is helyettesíthetjük, a tojást pedig kis burgonya- vagy búzakeményítővel). Fűszerezés ízlés szerint: majoránna, borsikafű, bazsalikom, édes töröttpaprika. Kisüthető forró ghíben, étolajban vagy ghível kikent tepsiben.
0
Értékelés: Nincs