Sárgaborsófasírozott

Hozzávalók: 
25 dkg sárgaborsó,
10 dkg barnarizs vagy búza,
2 fej vöröshagyma,
fehérbors,
borsikafű,
kakukkfű,
majoránna,
zsemlemorzsa
Mód: 
25 dkg sárgaborsót megfőzünk kb. 10 dkg barnarizzsel vagy búzával. 2 fej vöröshagymát olajon megsütünk, hozzákeverjük a sárgaborsós rizshez, kis fehérborssal, borsikafüvel, kakukkfűvel és majoránnával fűszerezzük, és annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, amennyit a massza felvesz. Formáljunk belőle lepénykéket, és kevés olajon, közepes tüzön mindkét oldalán jól süssük meg, hogy a közepe is átsüljön. A sárgaborsót természetesen helyettesíthetjük babbal, szárított zöldborsóval vagy lencsével.
0
Értékelés: Nincs