Sárgaborsós burgonya

Hozzávalók: 
1/4 kg sárgaborsó,
1/2 kg burgonya,
1 fej hagyma,
1 ek olaj,
2 gerezd felvágott fokhagyma,
2 ek liszt,
késhegynyi pirospaprika,
1 db babérlevél,
kevés só,
ételízesítõ
Mód: 
A sárgaborsót 5 órán át vízben áztatjuk, majd leszûrjük. A burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk és így karikázzuk fel. 1 fej hagymát megtisztítunk, karikákra váguk, és 1 ek olajon a sárgaborsóval és a burgonyával megpároljuk. Beleteszünk 2 gerezd felvágott fokhagymát, megszórjuk 2 ek liszttel és késhegynyi pirospaprikával, majd felöntjük kb. ½ l vízzel. Ízesítjük 1 db babérlevéllel, kevés sóval és ételízesítõvel. Addig fõzzük, amíg a borsó meg nem puhul. (Nem baj, ha a burgonya kicsit összetörik.)
0
Értékelés: Nincs