Zöldborsó

Hozzávalók: 
ghí,
étolaj,
borsó,
vágott petrezselyemzöld,
babérlevelet,
kis fokhagyma,
ételízesítő
Mód: 
kevés ghín vagy étolajon megdinszteljük a borsót, hozzáadunk vágott petrezselyemzöldet, babérlevelet, kis fokhagymát, ételízesítőt, és kevés vízzel puhára főzzük.

Fehérjés feltéthez (pl. szójapörkölt, szójafasírozott, rántott gomba stb.) a főzelékek tejjel vagy tejszínnel behabarhatók úgy, hogy egy merőkanálnyi főzeléket össze-turmixolunk, és a tejet vagy tejszínt a turmixolt krémmel a főzelékhez keverjük.

Zöldséges feltéthez (pl. káposzta- vagy tökfasírozott, rántott karfiol, rántott cukkini stb.) ugyanígy alkalmazhatunk tejes vagy tejszínes habarást.

Szénhidrátos feltéthez (pl. burgonyakrokett, szejtánból készített bármilyen feltét, hajdinafasírozott, káposztás rizsfasírozott, stb.) az eljárás ugyanaz, mint az előbbinél, de a tej, tejszín elmarad.
Difficulty: 
könnyű
0
Értékelés: Nincs