Barnarizs-zabpehely kása, sósan

Hozzávalók: 
1 kk étolaj
1 kis fej aprított vöröshagyma
1 kk édes törött paprika
3-4 ek barnarizs
késhegynyi ételízesítő
ízlés szerint fehér édespaprika
zöldfűszerek
1-2 ek zabpehely
Mód: 
fejenként 1 kk étolajban 1 kis fej aprított vöröshagymát üvegesre dinsztelünk, rádobunk 1 kk édes törött paprikát, elkeverés után azonnal felöntjük vízzel. Beleteszünk fejenként 3-4 ek barnarizst, késhegynyi ételízesítőt, ízlés szerint fehér édespaprikát, zöldfűszereket. A víz a rizs 2,5-szerese legyen. 40 percig lassú tűzön főzzük, majd fejenként 1-2 ek zabpelyhet adunk hozzá és annyi vizet, hogy kellemes sűrűségű kása alakuljon ki. További 10 perc főzés után az étel elkészült. Még 10 percig fedő alatt állni hagyjuk, majd tálaljuk. Laktató, tápláló étel. A fűszerezés és az adagolás egyéni ízlés szerint változtatható. Készíthető még: mindenféle magvakból, mint búza, árpa, rozs, kukoricadara, köles, hajdina, vagy a felsoroltak (2-4 mm-esre) csíráztatott változatából.
Difficulty: 
könnyű
Number of Servings: 
1
0
Értékelés: Nincs