Mákos kása, édesen

Hozzávalók: 
4-5 kanál gabonapehely,
2-2,5 ek mák,
1-2 kk méz,
1 kk õrölt vanília,
1 kk reszelt citromhéj,
4-5 csepp narancsolaj,
1 kk kukoricacsíraolaj
Mód: 
Magyar gyártmányú pehelymixekbõl készül (vagy bármilyen kombinációjú gabonafélékbõl), személyenként 4-5 kanállal. Kevés vízben kis sóval felforraljuk, lefedjük, így további fõzés nélkül kásaalapot kapunk, amit hagyunk kihûlni. Személyenként 2-2,5 ek mákot ledarálunk, hozzáadunk ízlés szerint 1-2 kk mézet, 1 kk õrölt vaníliát, 1 kk reszelt citromhéjat, 4-5 csepp narancsolajat, személyenként 1 kk kukoricacsíraolajat, majd összekeverjük. Ha szükséges, kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy jól keverhetõ legyen. Tányérban külön kupacba tálaljuk a kásaalapot és a mákkását. Az íze csodálatos, igen tápláló és laktató étel.
Difficulty: 
könnyű
Number of Servings: 
1
0
Értékelés: Nincs