Kókuszkenyér

Hozzávalók: 

1. ghíben sütve
1 dl liszt
2 dl kókuszreszelék
3 ek cukor
víz

2. sütőben sütve
1 dl liszt
2 dl kókuszreszelék
3 ek cukor, só
2 dkg vaj

Mód: 

Kétféle módon lehet elkészíteni ezt a receptet: vagy ghíben sütjük ki a tésztát, vagy pedig sütőben.

1. Ha ghíben sütjük ki: 1 dl lisztet, 2 dl kókuszreszeléket és 3 ek cukrot keverjünk össze. Tegyünk hozzá vizet (ha van, pár csepp rózsavizet is), és gyúrjunk közepesen kemény tésztát. Formáljunk kerek lapokat, és süssük ki bő, forró ghíben világosbarnára.

2. Ha sütőben sütjük, akkor a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot és némi sót keverjünk össze, és morzsoljunk bele kb. 2 dkg vajat. Vízzel gyúrjunk közepesen kemény tésztát az adalékokból. Nyújtsuk ki a tésztát, és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Vajazzuk ki a tepsit, és helyezzük rá a kiszaggatott tésztát. Előmelegített sütőben süssük barnára.

Difficulty: 
könnyű
0
Értékelés: Nincs