Tortilla

Hozzávalók: 

30 dkg liszt
4 ek olaj
1 tk só
1/2 cs sütőpor
víz

Mód: 

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat.
Langyos vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. Befedve 15 percig pihentetjük. 12 egyforma méretű golyót formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérőjű lepényeket kapjunk. Vaslapon (vagy öntöttvas serpenyőben, de ha nincs, akkor vastag aljú serpenyőben) zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. A készeket melegen tartjuk.

Megjegyzések: 

Ha többet készítünk, le is fagyaszthatjuk.Én készíteni szoktam hozzá zöldségragut, mexikói zöldségkeverékből (zöld hüvelyű zöldbab, kukorica, sárgarépa, borsó, piros húsú paprika). Ehhez nagyon jó a curry és a provanszi fűszerkeverék, egy kis fokhagyma sóval megbolondítva.
A még meleg tésztát megkenem egy kevés tejföllel, halmozok rá ragut, sajtot reszelek rá. Az egész tetejére teszek friss saláta, vagy kínai kel leveleket, majd a tésztát összehajtva alaposan megeszem! :)

 

Difficulty: 
könnyű
Number of Servings: 
3-4
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólások

Tálalás

Nagyszerű ízkombinációt kapunk, ha egy kevés friss kaprot, 2-3 levél ruccolát, 1 szár oregánót, és tépősaláta leveleket halmozunk a megtöltött tortillánk tetejére.