Indiai bableves

Hozzávalók: 
30 dkg tarka bab,
só,
2 db babérlevél,
4 ek ghí,
1 db karikára vágott zöldpaprika,
1 ek asafoetida (vagy hagyma),
2 kk őrölt római kömény,
2 kk őrölt koriander,
2 kk pirospaprika,
2 kk gyömbér,
50 dkg sárgarépa,
30 dkg apróra vágott paradicsom,
1,5 ek citromlé,
4 dl tejföl
Mód: 
előző este áztassunk be 30 dkg tarka babot. Tegyük fel főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, és fedő alatt főzzük puhára. Az utolsó negyedórában tegyünk bele sót és 2 db babérlevelet. Tegyünk egy serpenyőbe 4 ek ghít, és pirítsunk meg rajta 1 db karikára vágott zöldpaprikát, 1 ek asafoetidát vagy hagymát, 2 kk őrölt római köményt, ugyanennyi őrölt koriandert, pirospaprikát és gyömbért. Közben 50 dkg sárgarépát apróra vágva megpárolunk. Ha megfőtt a bab, hozzákeverjük a sárgarépát és a fűszereket, majd a végén beleteszünk 30 dkg apróra vágott paradicsomot, és 1-2 percig főzzük. Végül vegyük le a tűzről, és öntsünk hozzá 1,5 ek citromlevet és 4 dl tejfölt.
Difficulty: 
közepes
0
Értékelés: Nincs