Miszóleves

Hozzávalók: 
2-3 közepes nagyságú hagyma,
étolaj,
30-35 dkg zöldbab,
30-35 dkg burgonya,
apróra vágott petrezselyem, zellerlevéllel és tárkony,
1-2 ek miszó
Mód: 
2-3 közepes nagyságú hagymát dinszteljünk meg kevés étolajon, tegyünk hozzá 4 személyre kb. 30-35 dkg zöldbabot ugyanannyi burgonyával, majd vízzel felöntve főzzük 10 percig. Közben szórjuk meg bőségesen apróra vágott petrezselyemmel, zellerlevéllel és tárkonnyal. Amikor megpuhultak a zöldségek, vegyük le a levest a tűzről, és keverjünk bele ízlés szerint 1-2 ek miszót. Vigyázzunk arra, hogy ne forrjon fel a miszó, nehogy tönkremenjenek benne az emésztést segítő enzimek.
Difficulty: 
könnyű
Number of Servings: 
4
0
Értékelés: Nincs