Padlizsánkrémleves

Hozzávalók: 
2 közepes padlizsán,
2 szem paradicsom vagy 2 tk paradicsomsürítmény,
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
0,25 dl tejszín

bors
olivaolaj
8dl zöldséglé
1 doboz kukoricakonzerv
Mód: 
A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbe vágjuk, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra hevített sütőben fél órán keresztül sütjük. A megsült padlizsánok héját lehúzzuk.
A kockára vágott hagymát, szétnyomott fokhagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a padlizsánokat és együtt sütögetjük. A kockára vágott paradicsomokkal, vagy sűrítménnyel ízesítjük, ízlés szerint borssal és gyömbérrel fűszerezzük. Hozzáadunk 2 mokkáskanál natúr vegamixet, majd felöntjük 8 dl vízzel (zöldséglé). Felforraljuk, sózzuk. Turmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt. Újra felforraljuk.
Megjegyzések: 

Tálalás:

 Többféle variációt kipróbálhatunk; kaliforniai paprikából és kukoricából készíthetünk "lecsót", morzsolhatunk feta sajtot a levesbe, vagy tálalhatjuk pirított zsemlyekockával.

Difficulty: 
könnyű
Number of Servings: 
4-6
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)