Zelleres, savanyú lencseleves

Hozzávalók: 
25 dkg lencse,
1 db friss zeller,
2 gerezd fokhagyma,
2 db babérlevél,
1 ek tárkonyecet,
2 fej hagyma
Mód: 
25 dkg lencsét 10 órán át áztatunk, majd leszűrjük és másfélszer annyi vízben feltesszük főzni. Kb. 15 perc múlva 1 db friss zellert megtisztítunk, kettévágjuk, zöldjét apróra metéljük és a lencséhez keverjük. Beleteszünk 2 gerezd fokhagymát, 2 db babérlevelet és ízlés szerint ételízesítőt. Kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Kivesszük belőle a zellert, majd beleöntünk 1 ek tárkonyecetet. Tetszés szerint csöppnyi rántással sűríthetjük. 2 fej hagymát apró kockákra vágunk, és kevés olajon pirosra sütjük. A tányérokba kimert levesre szórjuk.
Difficulty: 
könnyű
0
Értékelés: Nincs