Zöldpörkölt

Hozzávalók: 
1 ek hidegen sajtolt szezámolaj,
1 ek friss vaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 hagyma,
1 nagy sárgarépa,
20-25 dkg friss zöldbab,
2 csésze zsenge borsó,
1 karfiol,
1 zöldségleveskocka,
1 ek kukorica- vagy étkezési keményítő,
1/4 kk kakukkfű
1/2 kk fűszerezett só vagy sómentes fűszerkeverék
Mód: 
forrósítsunk meg 1 ek hidegen sajtolt szezámolajat és 1 ek friss vajat egy vastag falú serpenyõben. Vágjunk apróra 1 gerezd fokhagymát és 1 hagymát, dobjuk a serpenyõbe és pároljuk egy kicsit. 1 nagy sárgarépát vágjunk apró kockákra, 20-25 dkg friss zöldbabot 2,5 centis darabokra, 2 csésze zsenge borsóval együtt tegyük a serpenyõbe, és gyakori keverés mellett süssük át. 1 karfiolt tisztítsunk meg a torzsájától, és szedjük szét apró rózsáira. Adjuk a többi zöldséghez, keverjük jól össze, majd tegyünk bele 1 zöldségleveskockát. 1 ek kukorica- vagy étkezési keményítõt oldjunk fel 1,5 csésze vízben, és öntsük a serpenyõbe. Alaposan keverjük össze, hogy a leveskocka föloldódjon. Szórjunk bele 1/4 kk kakukkfüvet és 1/2 kk fűszerezett sót vagy sómentes fűszerkeveréket. Forraljuk fel, majd takaréklángon pároljuk 20 percig fedõ alatt, amíg a zöldségek átpuhulnak. Ha a fõzés során a mártás nagyon besűrűsödne, öntsünk hozzá még 1/2-1 csésze vizet. A zöldpörköltet adhatjuk párolt rizshez vagy fõtt, tört burgonyához. Vajban sült burgonyával is nagyon finom. A fenti adag 3-4 személynek elegendõ.
Number of Servings: 
3-4
0
Értékelés: Nincs