Héjában sült burgonya fűszeres túróval sült zöldségekkel

Hozzávalók: 

8-10 közepes nagyságú burgonya
25 dkg túró
1 csomag kínai Wok zöldség
2-3 evőkanál tejföl
füstölt sajt
fél marék durvára vágott dió
kb 2 evőkanál szezámmag
1 teáskanál méz
só, bors, őrölt szegfűszeg, római kömény
kis csokor menta
3 gerezd fokhagyma

Mód: 

A burgonyákat alaposan megmossuk és előmelegített sütőben, 220 fokon kb fél óráig sütjük. Közben a túrót összekeverjük a tejföllel, mézzel, 2 késhegynyi borssal, őrölt szegfűszeggel, csipet római köménnyel, a feldarabolt fokhagymával, sóval és az apróra vágott mentával. Egy serpenyőben megpirítjuk előbb a szezámmagot, aztán a diót. Ezt félretesszük egy tálkába. A forró serpenyőben kevés zsiradékon (lehet ez ghí is) megsütjük a zöldségeket.

Megjegyzések: 

Tálalás:
A burgonyákat meghámozzuk, villával szétnyomkodjuk és még forrón vajdarabkákkal és füstölt sajttal megszórjuk. A zöldségeket megszórjuk a pirított magvakkal. A tányérat diszíthetjük balzsamecettel.

Természetesen a kertünkből is válogathatunk zöldségeket, ebben az esetben kicsit pároljuk meg sütés előtt!

Difficulty: 
könnyű
Number of Servings: 
2
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)