Nishime

Hozzávalók: 
4-5 db közepes méretű sárgarépa,
2 karalábé,
retek,
4-5 db petrezselyemgyökér,
10 cm hosszú kombu alga,
3-4 csepp shoju vagy tamari szójaszósz
Mód: 
4-5 db közepes méretű sárgarépát, 2 karalábét, retket és 4-5 db petrezselyemgyökeret kb. 2 cm-es kockákra vágunk. Vastag falú öntöttvas lábos aljára tegyünk kb. 3 ek vizet, ebben 10-20 percre áztassunk be egy kb. 10 cm hosszú kombu algát. Elõször a leginkább jang típusú zöldséget helyezzük a lábosba, a répát, majd sorban a karalábét, a retket és a petrezselyemgyökeret, azután tegyük föl a tűzre főni. Szórjuk meg egy csipet tengeri sóval, azután kb. 6-8 perc múlva ellenõrizzük, van-e elég víz a zöldségek alatt. Ekkor vegyük kisebbre a lángot, s még 10 percig hagyjuk forrni a nishimét. Utána fedõ nélkül még addig pároljuk, míg az aljáról az összes víz el nem tűnik. Tálalás elõtt 3-4 csepp shoju vagy tamari szójaszósszal összekeverjük.
0
Értékelés: Nincs