Rakott zöldbab

Hozzávalók: 
1 kg tisztított, megmosott, darabolt zöldbab,
ételízesítõ,
kevés étolaj,
2-3 közepes nagyságú hagyma,
kb. 150 gr extrudált szójagranulátum,
babérlevél,
majoránna,
köménymag,
édes törött pirospaprika,
1-2 db szeletelt zöldpaprika,
1 db szeletelt paradicsom,
2 pohár tejföl,
10 dkg füstölt sajt
Mód: 
A tisztított, megmosott, darabolt zöldbabot ételízesítõvel kevés vízben puhára fõzünk, majd leszűrjük, és eltesszük a levét. Kevés étolajban 2-3 közepes nagyságú hagymát megdinsztelünk, hozzáadunk állandó keverés mellett kb. 150 gr extrudált szójagranulátumot, és az egészet 5-6 percig tovább dinszteljük a zöldbablével. A szóját babérlevéllel, majoránnával, köménymaggal, édes törött pirospaprikával, 1-2 db szeletelt zöldpaprikával, 1 db szeletelt paradicsommal fűszerezzük, majd további 10-15 percig fõzzük. Utána tepsibe rakjuk a zöldbab felét, ráterítjük a fűszeres szóját, majd a tetejére a maradék zöldbabot. Ráöntünk 2 pohár tejfölt, és 10 dkg füstölt sajtot reszelünk egyenletesen a tetejére. Forró sütõben kb. 10 percig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.
0
Értékelés: Nincs