Tepsis zöldség

Hozzávalók: 
50 dkg burgonya,
1-2 fej hagyma,
2 kisebb cékla,
1 kis fej zeller,
4-5 sárgarépa,
3 fehérrépa,
kömény,
indiai kömény,
majoránna,
lestyán,
babérlevél,
só,
fehérbors,
gyömbér,
sajt,
tejföl
Mód: 
50 dkg burgonyát, 1-2 fej hagymát, 2 kisebb céklát, 1 kis fej zellert, 4-5 sárgarépát és 3 fehérrépát felkarikázunk illetve kockákra vágunk, és vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük. Kömény, indiai kömény, majoránna, lestyán keverékével fűszerezzük, rádobunk néhány babérlevelet, majd megszórjuk sóval, kis fehérborssal és gyömbérrel. A tetejét is meglocsoljuk vékonyan olajjal, letakarjuk alufóliával, majd forró sütõben kb. 40 percig sütjük. Utána fólia nélkül is sütjük kb. 15 percig, esetleg sajttal vagy tejföllel a tetején.
0
Értékelés: Nincs