Csillagtök

Hozzávalók: 
Csillagtök,
durumliszt,
sárgaborsóliszt,
víz,
ételízesítő,
fokhagyma,
pirospaprika,
majoránna
zöldfűszerek
ghí, vagy étolaj
Mód: 
A csillagtököt megmossuk, lehámozzuk a bőrét, a magot és a szivacsos belső részt eltávolítjuk, a többit ujjnyi szeletekre vágjuk. Panírozáshoz: durumlisztet és sárgaborsólisztet (esetleg rozslisztet vagy teljes kiőrlésû búzalisztet) 3/4:1/4 arányban vízzel összekeverünk palacsintatészta sűrűségűre, és ételízesítővel, fokhagymával, kis pirospaprikával, majoránnával és tetszés szerint egyéb zöldfűszerekkel fűszerezzük. A tökszeleteket beleforgatjuk a tésztába, utána zsemlemorzsába, és forró ghíben vagy étolajban puhára sütjük.
Megjegyzések: 
Padlizsánból, cukkiniből hasonló ízletes sültet kapunk.
Tálalható főzelékkel vagy ghíben párolt vegyeszöldséggel.
Difficulty: 
könnyű
0
Értékelés: Nincs