Pakóra

Hozzávalók: 
50 dkg barnaliszt,
2 kk pirospaprika,
1 kk őrölt ánizs,
1 kk szerecsendió,
2 kk őrölt római kömény,
1 kk majoranna,
só és fehérbors,
1 közepes nagyságú karfiol,
zsemlemorzsa
Mód: 
50 dkg barnalisztet keverjünk el 2 kk pirospaprikával, 1 kk őrölt ánizzsal, 1 kk szerecsendióval, 2 kk őrölt római köménnyel, 1 kk majorannával, sóval és kis fehérborssal, s vizet hozzáadva készítsünk belőle tejfölsűrűségű tésztát. Keverjük csomómentesre, és pihentessük 1 óráig. 1 közepes nagyságú karfiolt közben mossuk meg, és szedjük rózsáira. Egy-egy karfiolrózsát a tésztába mártva süssük meg alaposan mindkét oldalán világosbarnára.

A fenti tészta alkalmas bármilyen bundás zöldség, tofu, gomba vagy sajt sütésére, a különbség csak a zöldségfélében illetve a fűszerezésben van. Ha igazi "rántott" hatást akarunk elérni, a zöldséget, gombát, sajtot, tofut a tésztába mártás után forgassuk meg zsemlemorzsában is.
Megjegyzések: 

A tészta különbözõ ízesítése határozza meg részben a sült ízét, ezért mindig úgy fűszerezzük a tésztát, ahogy a majdani "belseje" kívánja.

Ugyanígy készíthetünk bundás gyümölcsöket is. A tészta fűszerezése ilyenkor természetesen őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, szegfűborssal, kevés szerecsendióval a legjobb, a kész bundás gyümölcsöt pedig még forrón érdemes megszórni egy kis fahéjas vaniliáscukorral.

Difficulty: 
könnyű
0
Értékelés: Nincs