Palacsinta

Hozzávalók: 

15 dkg durumliszt
10 dkg fehérliszt
10 dkg zabpehelyliszt
4 ek olaj
1 tk stévia
2 késhegynyi kurkuma
8 dl víz
csipet só

Mód: 

A hozzávalókat csomómentesen összekeverjük és a szokásos módon palacsinta sütőben kisütjük.

Ötlet: Édesítésre a Sunrider, Suncare Plus termékét használtam, mivel a stévia porított változatával nem rendelkeztem. Ebből fél teáskanálnyit kevertem a tésztába. Továbbá sütéskor csak az egyik oldalt sütöttem, mert nehéz megfordítani a tésztát - könnyen törik. Ennek ellenére szépen átsültek a palacsinták.

Megjegyzések: 

A receptet a sárvári adventista gyülekezet kedves híveinek köszönhetjük.

Difficulty: 
könnyű
Number of Servings: 
2
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Hozzászólások

felturbózva

Kicsit megvariáltam a receptet:

15dkg teljeskiőrlésű bio tönkölybúza liszt
15dkg rétesliszt búzacsírával
10dkg zabpehelyliszt
6dl szódavíz (bubis ásványvíz)
3dl zsíros tej
3ek zsíros tejfől
5ek olaj
2ek porcukor
1tk szódabikarbóna
csipet só

A tészta az első fordítás előtt hajlamos leragadni, de egy erre alkalmas eszközzel könnyen fel lehet oldani ezt a problémát és ettől fogva már nem tapad le, könnyű megforgatni. Közvetlenül a sütés után papír merevségű, de pár perc állás után meglágyul és hajlékonnyá válik.
Ebből a mennyiségből 15-18 darab palacsinta süthető.
Szerintem jó lett!

banánnal még finomabb!

Először kétkedve fogadtam hugom ötletét, hogy banánt rakjak bele tölteléknek, de nem tévedett, valóban nagyon finom tud lenni, főként ha az ember némi mogyorókrémet csempész a banán és a tésztaréteg közé!

A kurkuma mennyiségét csökkenteném, vagy teljesen elhagynám. Töltelék nélkül ugyanis erősen érződik az íze.