Tehéntúró-pogácsa

Hozzávalók: 



Ugyanannyi tehéntúró, ugyanannyi liszt és margarin.

Mód: 

Egy tálban jól megsózva összedolgozzuk, (én, 50 dkg liszt-margarin-túró mennyiséghez, 3 mokkáskanál sót dolgoztam a tésztába,) majd egy éjszakát vagy 3-4 órát hűtjük. Egy centiméter magas pogácsákat szaggatunk a kinyújtott tésztából, a tetejüket megkenjük házilag, sóban eltett pirospaprikával és forró sütőbe tesszük, majd közepes lángon sütjük őket, míg szép aranyszínűek nem lesznek. Még finomabb a pogácsa, ha kevés sajttal szórjuk meg a tetejét.

Megjegyzések: 

A recept Polcz Alaine: Főzzünk Örömmel! című szakácskönyvéből származik. Néhány saját tapasztalat: állandó időhiány miatt én csak 3-4 óráig hűtöttem a tésztát és így is nagyon jó lett az eredmény. Paprika őrleménnyel is lehet dolgozni, kevés tejfölben vagy olajban elkeverve. Nagymamámtól tanultam, hogyan lehet szép magas pogácsákat sütni: a kiszaggatott korongokat, a kis ujjunk felöli tenyérél közé vesszük és sodró mozgással magasabbá alakítjuk. Még a leírtaknál is finomabb lesz a pogácsánk ha egy kevés fokhagyma sóval is meghintjük a kiszaggatott tésztát. Mártogató sütivé varázsolhatjuk oly módon, hogy pogácsa szaggató helyett derelye vágóval szeleteljük a tésztánkat hosszú csíkokká. Ez nagyon finom avokádó krémmel. A sütőt 200 fokra melegítettem elő, és 180 fokon sütöttem. Biztosan sült tésztát kapunk, ha a sülés mértékét így ellenőrizzük; pogácsánkat kicsit megemeljük, ha az alja szép barna, akkor a tészta átsült. Érdemes megvárni amíg a pogi teljesen kihűl, ugyanakkor frissen fogyasszuk!

Difficulty: 
könnyű
Number of Servings: 
3-4
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)