Zöldségpástétom

Hozzávalók: 
2 apróra vágott vöröshagyma
25 dkg (élesztővel készült) kenyér
kakukkfű, petrezselyem, borsikafű, kis fehérbors, őrölt koriander, szerecsendió és néhány babérlevél
2 csésze főtt, összeturmixolt lencse
1 evőkanál miszó
1 evőkanál tahin (szezámvaj)
Mód: 
2 apróra vágott vöröshagymát olajon világosbarnára pirítunk. Áztassunk be 1 órára 25 dkg (élesztővel készült) kenyeret, majd kinyomkodva keverjük a sült hagymához, és főzzük együtt őket állandó keverés mellett 15 percig. Ízesítsük kakukkfűvel, petrezselyemmel, borsikafűvel, kis fehérborssal, őrölt korianderrel, szerecsendióval és néhány babérlevéllel. Keverjük további 5 percig, majd adjunk hozzá 2 csésze főtt, összeturmixolt lencsét, 1 evőkanál miszót (japán szójababpaszta) és 1 evőkanál tahint, és így ismét keverjük 5 percig. Öntsük az egészet sütőformába, és süssük kb. 30 percig forró sütőben.
Megjegyzések: 
Készíthetjük töltve is: a felével kibélelünk egy tepsit, tölteléknek rásimíthatunk főtt barnarizses nitukét, ezt lefedjük a tészta másik felével, és ugyanúgy kb. 30 perc alatt megsütjük.
0
Értékelés: Nincs